Život p{r}outníka

Aneb, zlobivý kritik

by Josef Šiman


Formats

Hardcover
$45.77
E-Book
$4.99
Softcover
$28.92
Hardcover
$45.77

Book Details

Language : Other
Publication Date : 7/23/2014

Format : Hardcover
Dimensions : 6x9
Page Count : 498
ISBN : 9781496976291
Format : E-Book
Dimensions : N/A
Page Count : 498
ISBN : 9781496976314
Format : Softcover
Dimensions : 6x9
Page Count : 498
ISBN : 9781496976307

About the Book

Bylo nebylo, žil byl jednou v Praze jeden relativně spokojený pade–až šede- sátník, otec dvou dospělých dětí, říkejme mu třeba pan X. Vystupoval poměrně často a kriticky v médiích, říkal, psal a svobodně publikoval co si myslel, jeho knihy, na to, že šlo více méně o tituly odborné, se kupodivu dobře prodávaly i četly, neboť spojovaly s odborností i vtip. Jak se jeho život postupně zklidňoval, s úlevou odhazoval všechny kdysi tolik stresující a frustrující touhy po poctách i krásných ženách, stačilo mu, že restituoval nějaký ten majetek, z něhož si pořídil krásný byt na Starém městě pražském, odkud to měl  pár kroků do všech divadel, kaváren i do práce. Zkrátka idilka... až do doby, než idilickou hladinu života pana X, rozčeřila nečekaně slečna A. Původně jeho studentka, později milenka, druhá protagonistka našeho příběhu. Byla přitom jak věkem, tak rodinným původem, většinou svých dosavadních obskurních zaměstnání  i mentalitou jeho nejmyslitelněji možným protikladem. Spojovala je snad osudová přitažlivost? Šlo o chemii? Osudovou lásku? Nebo jen obě strany chtějí využít, co život zrovna nabízí....? V této době také zuří v Praze boj o divadelní granty a pan X je předsedou grantové komise. Kdo utrhne víc, alternativci, nebo komerčáci, kdo víc profituje na lásce, mladé ženy a nebo starší muži...? Proč si vlastně mladé ženy vybírají starší pány, jako své milence?


About the Author

Josef Šiman - 7.4.1975
Do svých pěti let žil na  Českomoravské vrchovině. Základní školu však absolvoval v Anglii, kam rodina emigrovala v roce 1980. Vystudoval College of Theatre v Londýně, obor scenáristika- dramaturgie. V roce 1999 získal na této škole titul bakalář umění. Od ukončení školy se zabává divadelní vědou.  Své povídky publikoval i v mnoha českých časopisech a novinách.
Kniha Život p(r)outníka, je jeho prvotina, v této knize se potkává svět divadelní fikce s tvrdou realitou světa rozdělování divadelních grantů.